Wednesday, December 12, 2012


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΟΝΙΩΝ&ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
------------------------------------------------------------------------------

Θα ηθελα να αγγιξω ενα πολυ λεπτο θεμα και θα το θεσω σαν θεμα για συζητηση.Συμπεριφορα παιδιων , γονιων και φυσικα εμας των προπονητων.
Πρωτα να μιλησω για το δικο μας κομματι...ολοι οι προπονητες της ακαδημιας ειναι διπλωματουχοι με το ανωτατο διπλωμα της ΟΥΕΦΑ Α΄ και εκπαιδευμενοι και εξιδικευμενοι για να μπορουν να προπονουν παιδακια μικρων ηλικιων.
Γινετε οσο το πιο δυνατο καλυτερη δουλεια προπονητικα ,με σκοπο και στοχο τα παιδακια να μαθουν την τεχνικη του ποδοσφαιρου, να μαθουν να λειτουργουν σαν ομαδα και να γινουν καλυτεροι και σαν ανθρωποι.
Καποιες στιγμες για να επιτευχθει αυτο και να υπαρχει μια ταξη στην ομαδα , αλλα και για να γινει και η προπονηση σωστα και να μαθουν τα παιδια αυτο που πρεπει ο τονος της φωνης μας πρεπει να δυναμωσει...αλλα αυτο δεν γινετε, για να βλαψουμε καποιο παιδακι ή να το προσβαλουμε μπροστα στα ματια των αλλων.(γνωριζετε ολοι τα παιδια σας και ξερετε οτι πολλες φορες ξεπερνουν τα ορια-με το να πειραζει το ενα το αλλο,να κοροιδευει το ενα το αλλο,να μην προσεχουν αυτα που λεμε και σιγουρα αυτο χαλα το συνολο)
Προσπαθησαμε να βρουμε λυσεις σε αυτο (με τιμωρια μη συμμετοχης σε  φιλικα ή τιμωρια μη συμμετοχης σε καποια προπονηση,με το να μιλησουμε μαζι σας και να σας ενημερωσουμε για την συμπεριφορα των παιδιων σας αλλα ποτε δεν προσπαθησαμε να κοψουμε το ποδοσφαιρο για κανενα)
Το αποτελεσμα δεν ειναι αυτο που περιμενουμε και σιγουρα η πειθαρχια ειναι το μεγαλο θεμα που μας προβληματιζει σαν ακαδημια και ζητουμε την βοηθεια σας...

Ενα αλλο θεμα ειναι η συμπεριφορα των γονιων .
Θελω να ενημερωσω τους γονεις των μικρων παιδιων 2006-2007 οτι σε αυτη την ηλικια τα παιδακια ερχονται στο γηπεδο επειδη αγαπουν το ποδοσφαιρο και πρωτος στοχος ειναι η εξοικιωση με το αθλημα,με την μπαλα.Δεν ενδυκνηται τα παιδια να εχουν θεσεις στο παιχνιδι η να ακολουθουν τους κανονες των μεγαλων .Περισσοτερη σημασια εχει για αυτα να παιζουν παιχνιδακια,να παιρνουν καλα ,να κανουν φιλους και να περιμενουν με ανυπομονησια την επομενη προπονηση, για αυτο αστε τις προπονητικες γνωσεις για αυτους που γνωριζουν και απλως να δειτε αν τα παιδια σας ειναι χαρουμενα για αυτο που κανουν.
Χρονος συμμετοχης στα πρωταθληματα & στα φιλικα παιχνιδια.
Η φιλοσοφια της ακαδημιας μας απο την μερα που λειτουργησε ειναι οτι ολα τα παιδακια εχουν δικαιωμα στο ποδοσφαιρο...(για αυτο στην ακαδημια μας δεν χωριζουμε δυνατους και αδυνατους,χοντρους και μη χοντρους,αγορια και κοριτσια).
Οταν προκειται για φιλικα παιχνιδια ναστε σιγουροι οτι ο χρονος συμμετοχης ολων των παιδιων θα ειναι ισος.Οταν προκειται για πιο μικρες ηλικιες ισχυει και παλι το ιδιο .
Ομως κακα τα ψεματα,οταν τα παιδια μεγαλωνουν και αρχιζουν και καλοπουνονται και μπαινει η τακτικη στο παιχνιδι τους ή οταν συμμετεχουμε σε ενα πρωταθλημα οπου υπαρχει νικητης και ηττημενος σιγουρα δεν θελουμε και σιγουρα δεν θελετε ουτε εσεις να ειμαστε  παντα οι ηττημενοι...για αυτο και ο χρονος συμμετοχης μπορει να μην ειναι ο ιδιος για ολους.
Εμεις συστηνουμε υπομονη,περισσοτερη προσπαθεια και υπαρχει ενα μακρυ πρωταθλημα οπου θα εχουν την ευκαιρια ολοι να παιξουν και δειξουν τι εμαθαν μεχρι τωρα...

Κυπρος Πιτσιλλος

υπευθυνος ακαδημιας
kidssoccerschool Panathinaikos

No comments:

Post a Comment